קטגוריות
Top > כימיה יישומית > כימיה יישומית > כימיה במטבח
חיפוש במאגר
תיאור
אתרים
הנושאהפרדת צבעי מאכל בסוכריות 
קובץ להורדהhttp://chimianet.zefat.ac.il/download/Chromato_mamtakim.doc 
קטגוריהכימיה במטבח 
תיאורמיצוי צבעי מאכל מסוכריות ג'לי והפרדתם ע"י כרומטוגרפיה. הוראות מפורטות לתלמיד. יישום מושגים של מסיסות, היווצרות קשר עם הניר.
מִחברת "עלית": צבעי המאכל הם E102 ,E122 ,E142 ו-E132. ליצוא גם משתמשים ב: E124 ו-E127. אתרי מידע על צבעי מאכל (לפי מספרי E):
http://www.chm.bris.ac.uk/webprojects2001/anderson/colourings.htm
http://www.thestudentzone.com/articles/enumbers/e1-149.html 
 
הנושאכתב סתרים - 7 שיטות (חלק עם חומרים ביתיים) 
קובץ להורדהhttp://chimianet.zefat.ac.il/download/כתב_סתרים_שרה-שושן.doc 
קטגוריהכימיה במטבח 
תיאורפעילות ששרה שושן הציגה בכנס האגודה בירושלים, 2003: http://belmonte.org.il/heb/teachers.asp?cat=100
1. פנולפתלאין - אדי אמוניה
2. סודה לשתיה - מיץ ענבים אדום
3. מיץ לימון - חימום
4. עמילן - יוד
5. יונים קומפלקסים, שיקוע (4 אפשרויות)
6. תמיסת אשלגן/נתרן חנקתי - חימום
7. תמיסת KI - אלקטרוליזה 
 
הכנס אתר חדש למאגר (האתר יכנס רק לאחר אישור)